Webmaster's Blog

Moderator: Moderators

Do you think the site and forum are moving in the right direction

Yes
7
100%
No
0
No votes
 
Total votes: 7

User avatar
Mr-Paulio
Area Coordinator - MR2OCNZ
Posts: 1108
Joined: Sat Sep 06, 2014 6:48 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: AW11
First name: Paul

Re: Webmaster's Blog

Post by Mr-Paulio »

GDII wrote:I think this is a general issue across all mobile devices.
New issue you mean? It did work previously for me.
'89 AW11 3VZ-FTE V6 Turbo!! :twisted:
'91 SW20 Turbo swapped #RatRodStyle :lol:
'91 SW20 Turbo (Sold) :(
South Auckland Area Coordinator

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

GDII wrote:
Mr-Paulio wrote:Just to throw another spanner in the works..... :D
The DM icon on my S8 is no longer active. (Since a few weeks ago)

The only way I can enter direct messages is when I have one to view.
I think this is a general issue across all mobile devices.
No it's a separate thing, I updated the forum software and they did this as a UI update. I updated it for security, to minimise future upgrade pain, and it was supposed have fixes for iPhones. I thought uploading pictures was more important than PMs (as much as it annoys me too).

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

mickeyduck wrote:There used to be a menu item in the drop-down at top left (3 bars / Quick Links) that took you to your UCP (user control panel) where you could access PM's.

Might be a config setting Michael?

Screen Shot 2019-05-25 at 8.04.47 am.png
The "style" (prosilver) was part of the update. It's now under your username

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

iOS version 9.3.5 works

User avatar
mickeyduck
Life Member - MR2OCNZ
Posts: 6117
Joined: Mon Apr 25, 2005 11:30 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Charlie

Re: Webmaster's Blog

Post by mickeyduck »

mknz wrote:
mickeyduck wrote:There used to be a menu item in the drop-down at top left (3 bars / Quick Links) that took you to your UCP (user control panel) where you could access PM's.

Screen Shot 2019-05-25 at 8.04.47 am.png
It's now under your username
Ah ok, there you go Paul & all... click on your username at top right, then click the "User control panel" option.

Once you are in the UCP, if you don't see your PM stuff, click on the 3-bar thing for the menu drop-down (at top right on my phone) and select "Private messages".

That's how I got to my PM's on my iPhone just now. A little less obvious on a phone than on a desktop computer.
#8^) Charlie the certified Westie
Retired - President 2012 - 2018
Retired - Committee Member 2009 - 2018
Retired - Auckland Area Coordinator 2009 - 2018
Retired - Webmaster, Forum Host & Admin 2010 - 2018 - Now it's mknz

Financial Club Member since 2004 and thanks to *84vvt and co-conspirators, Life Member since April 2017 8)
100+ MR2OCNZ runs and counting... When going hard, good rubber's your best protection against unwanted accidents. Buy good tyres!
When you're nearing the end of the drag-strip and you have no 'chute, you may as well keep your foot to the floor... Live life. There ain't no second pass. :twisted:

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

I might have fixed the iDevice photo rotation by accident. Waiting to be proven wrong

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

Tested iOS 12.3.1

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

Both of the tests were done using Safari, are people using Chrome and not giving it permission to access the photos/files?

User avatar
GDII
Club Member - MR2OCNZ
Posts: 4220
Joined: Sun Jul 10, 2011 5:13 pm
Stomping Ground: Wellington
Prime Mover: SW20
First name: Phill

Re: Webmaster's Blog

Post by GDII »

My 4S is super old and on OEM software. Safari is the browser. My testing is probably irrelevant as I use an HTC One M8 most of the time.

Thanks for doing the updates Michael.
1996 AE101 Corolla Sprint NZ New Daily
1990 SW20 MR2 G-Limited
2005 DY3 Demio
1990 EP81 Starlet XL (Sold)
1990 EE90 Corolla XL (Sold)
Instagram https://www.instagram.com/sw20glimited/

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

Alg.

I tested a 9.3.5 iPhone and iPad with opera mini, both worked. Do either of you get an error by any chance?

User avatar
GDII
Club Member - MR2OCNZ
Posts: 4220
Joined: Sun Jul 10, 2011 5:13 pm
Stomping Ground: Wellington
Prime Mover: SW20
First name: Phill

Re: Webmaster's Blog

Post by GDII »

It's working now! :D
1996 AE101 Corolla Sprint NZ New Daily
1990 SW20 MR2 G-Limited
2005 DY3 Demio
1990 EP81 Starlet XL (Sold)
1990 EE90 Corolla XL (Sold)
Instagram https://www.instagram.com/sw20glimited/

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

mknz wrote:I might have fixed the iDevice photo rotation by accident. Waiting to be proven wrong
I proved myself wrong. Damn iOS and its image rotation implementation

User avatar
Benckj
Forum Moderator - MR2OCNZ
Posts: 7010
Joined: Thu Nov 24, 2005 12:44 pm
Stomping Ground: Otago
Prime Mover: More than one MR2
First name: Jim

Re: Webmaster's Blog

Post by Benckj »

Trying now. Auto rotation is a pain, wish there was a function to change. First pic is portrait and the 2nd was landscape before inserting into post. At least its working!!
Attachments
IMG_0224.JPG
IMG_1389.JPG
Jim Benck
90 rev 1 parts car
98 rev 5 GT- all the mods

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

Going to reboot tonight (3-4am NZST) with some security updates. Should be back up within 300 seconds

mknz
Site Admin - MR2OCNZ
Posts: 1083
Joined: Thu Apr 03, 2014 1:17 am
Stomping Ground: Auckland
Prime Mover: More than one MR2
First name: Michael
Contact:

Re: Webmaster's Blog

Post by mknz »

The root FS was starting to fill up, just had to purge the mysql bin logs. Also installed some security updates. Got memory and disk monitoring in place. Looking at longer-term getting forum+website+gallery health checks in place. Also looking at upgrading the forum to 3.3.0, but can't even get to 3.2.0 because of some mods that are still sitting in the forum somewhere....

Post Reply